Home » Over mij

Ik ben dus Morena Lam, beginnend schrijfster. Wat leuk dat je meer over me wilt weten. Ik zal proberen de relevante informatie aan te reiken waarnaar je ongetwijfeld op zoek bent.


 Algemeen

Volledige naam:          Amber Morena Lam
Roepnaam:                  Morena / Moortje
Geboortedatum:       24 augustus 1997
Geboorteplaats:        Blaricum, Noord-Holland
Woonplaats:              Huizen, Noord-Holland
Opleiding(en):           havodiploma behaald (2016)
HBO-diploma Media, Informatie en Communicatie (2016 – 2020)
Hobby’s:                    schrijven, lezen, bingewatchen, discussiëren over de zin van het leven


  Inspiratie

Mijn fantasie houdt me soms van mijn dagelijkse bezigheden of uit mijn slaap, en schrijven is daarom dé perfecte creatieve uitlaatklep voor me. Het enige probleem dat ik daarbij tegenkom is dat, als ik lang aan één verhaal werk, het verlangen me besluipt aan iets nieuws te beginnen. De ideeën voor nieuwe boeken buitelen onbekommerd over elkaar heen, zich niets aantrekkend van het deel van mij dat wil doen, in plaats van dromen. Het deel van mij dat graag afmaakt waar ik aan begin.
Morena Lam en Matthijs van NieuwkerkMensen die me eindeloos blijven inspireren, zowel voor als tijdens en na het schrijven, zijn onder andere:

  • Matthijs van Nieuwkerk. Hij is mijn ‘remedie tegen de verbitterdheid’ en herinnert me er vaak genoeg aan dat de wereld ook mooie, zinnige en zonnige kanten heeft. Nog het meest van alles bewonder ik zijn niet aflatende energie en optimisme;
  • Natalie Koch. Zij schreef de ‘De verborgen universiteit’ trilogie, zonder twijfel mijn favoriete serie en een absolute aanrader. Wanneer ik één van haar boeken lees, kruipt haar schrijfstijl in iedere vezel van mijn gedachten en kan ik niet wachten om weer achter de tekstverwerker te kruipen;
  • Mijn surrogaatbroer Tom. Als tweelingzielen bestaan, dan is hij sowieso de mijne. Tom en ik kennen elkaar al vanaf dat we peuters waren. We hebben in al die jaren
    Tom Scheerman en Morena Lam
    Tom, een vriend die ik al zo lang ken, dat ik hem mijn broer noem.

    veel van elkaar moeten verduren, maar zijn nu we beiden volwassen zijn nog steeds erg close Qua denken zitten we heel vaak op één lijn, en we begrijpen elkaar bijna zonder een woord te wisselen. Tom leest veel van mijn verhalen en aanzetten tot manuscripten lang voordat iemand anders hier de kans voor krijgt en geeft eerlijke feedback. Zonder hem zou ik op het schrijfvlak nooit zo productief zijn geweest als ik nu ben.

  • Novastar, oftewel Joost Zweegers, een geweldige artiest wiens muziek me in staat stelt om in het hier en nu te leven en op te gaan in het moment. Als ik zijn muziek op zet tijdens het schrijven, rolt er gegarandeerd iets moois uit.

 


 Slechtziend

Mijn geleidehond Siërra

Dit is zo’n vanzelfsprekend onderdeel van mijn leven geworden, en toch worstel ik er nog dagelijks mee. Mijn visuele beperking zorgt voor een hoop obstakels: dat wat voor een ‘ziend’ persoon erg makkelijk gaat, is voor mij en andere slechtzienden en blinden al gauw een hele uitdaging. Denk aan zoiets simpels als het boodschappen doen of het lezen van een lange, met de post bezorgde brief. Daarentegen biedt mijn slechtziendheid me een heel ander, soms verrassend perspectief op de wereld, is het een fantastische inspiratiebron en heb ik als gevolg ervan Siërra ontmoet, mijn lieve, zachte, vrolijke blindengeleidehond. Siërra helpt me bij het lopen over straat en dankzij haar ben ik nooit eenzaam.
Meer weten over mijn slechtziendheid, wat deze precies inhoudt en hoe anderen er het best mee kunnen omgaan? Bekijk dan:  Morena’s visuele functieprofiel


  Werkervaring

Mijn specialisatie ligt bij journalistiek, redactiewerk, marketing en SEO. Die laatste twee vind ik interessant, ik zou niet meteen zeggen dat ik daar een pro in ben. Werkervaring heb ik opgedaan tijdens mijn stage bij de Twentsche Courant Tubantia in 2015, mijn zes maanden durende stage bij Netwerk Mediawijsheid in 2018 en natuurlijk bij het schrijven van mijn boeken. Ja, dat tel ik ook mee als werkervaring… Verder doe ik vrijwilligerswerk bij stichting IncluVisie als communicatiemedewerker vanaf februari 2021. Voor een uitgebreidere omschrijving van mijn werkervaring kun je mijn CV checken.

CV Morena Lam 2021

Tja, meer is er niet over me te vertellen denk ik zo. Denk jij daar anders over en wil je meer informatie? Neem dan contact met me op of benader me via één van mijn sociale mediakanalen.